Zaterdagmorgen 18 juni om half tien werd het startsein gegeven voor de traditionele voorjaarsinloop bij SV Delden. Zoals eerder aangekondigd werd deze dag een start gemaakt met het opsplitsen van de jongste groep voetballers in Kabouters (3 en 4 jaar) en Welpen (5 en 6 jaar).

Door de jongste en oudste startende voetballers uit elkaar te halen, speelt ieder kind op zijn of haar eigen nieveau. Een heel nieuwe groepje jongens en meiden van 3 en 4 jaar begon aan een gevarieerd programma van "Kabouter-spelen". Een aantal moest eerst even de kat uit de boom kijken, maar al snel maakte de spanning plaats voor een lach. Ook bij de al wat oudere Welpen van 5 en 6 jaar zagen we nieuwe gezichten die vrolijk een potje meetrainden. De trainers van deze groep hadden al wat oefeningen met de bal bedacht. Nog wat verderop trainden de oudste twee groepen Welpen, deze hele groep gaat na de zomer in de F teams aan de slag in JO8 (jeugd onder 8).

Tussen het voetballen door werd er tijd gemaakt voor een beker ranja, een koekje of heuse kabouterrozijnen. Aan het einde van de training konden de kinderen geschminkt worden en kregen de nieuwkomers een gratis "strippenkaart". Met deze strippenkaart kunnen de kinderen 10 x aan de Kabouter-Spelen of de Welpentraining meedoen. Bij een volle kaart wordt een echte medaille uitgereikt.

De jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde en vooral gezellige ochtend.

Aanstaande zaterdag 25 juni wordt er opnieuw getraind door de Kabouters en Welpen. De training op Sportpark de Mors begint om 9:30 uur en duurt een uurtje.

 

Ook nieuwsgierig? Kom gerust een kijkje nemen, of nog leuker, gewoon meteen meedoen.

Meer info? Bel Marc Brinkcate ( 06 20227028)