Afgelopen 12 juni was het zover en kon het jaarlijkse voetbalkamp voor D2, E, F en de welpen beginnen. De ouders hebben de kinderen uitgezwaaid bij de kantine van S.V Delden.In colonne werd er richting Neede gereden, waar een prachtige blokhut in een bosrijke omgeving stond te wachten. 

 

nadat de kamerindeling bekend was, konden de kinderen hun luchtbedden oppompen, knuffels klaarzetten en slaapzak uitrollen. 

Al snel werd de omgeving goed verkend. Achter de blokhut vonden de kinderen een kuil die uitermate geschikt was voor het maken van een kampvuur. al snel was iedereen in de weer om de grootste takken te vinden zodat het kampvuur meer op een paasvuur leek. ’s Avonds werd het vuur goed gebruikt om lekkere broodjes af te bakken. 

Na een lange nacht slapen (!) kregen de kinderen op zaterdagochtend een goed en stevig ontbijt.

Rond de klok van 10.00 uur kwamen er nog 15 kinderen bij en kon de zeskamp beginnen. Helaas kwam er even een flinke bui voorbij. Om het onaangename met het aangename te verbinden is deze plensbui benut voor de broodjes knakworst en de nodige fruitvitamines. ’s Middags werden de groepen verdeeld waarbij de oudsten gingen zwemmen en de jongeren vertier zochten in een mooie speellocatie. Na het zwemmen en spelen kwamen de voetballertjes moe terug. Gelukkig was in de tussentijd de BBQ opgestookt en had Bert de bbq al goed voorzien van vlees. Nadat alle kinderen de buiken hadden gevuld, mocht de begeleiding de restanten opeten. De kinderen waren ondertussen alweer een partijtje aan het voetballen.

’s Avonds kwam Bas met zijn kornuiten langs om de smokkeltocht te begeleiden. Dit was voor de nieuwelingen maar wat spannend om zo in het donker het bos in te gaan. De oudere jeugd had eerst nog praatjes, maar werden later toch ook verdacht stil. 

Na de smokkeltocht kropen de eerste kinderen onder de wol. Hoe kon dit toch????

Rond de klok van 01.00 uur lag iedereen in bed, behalve de begeleiding,  want die hield de wacht. De volgende ochtend werden na het ontbijt de tassen weer ingepakt. De jeugd ging nog even een wandeling maken, in de hoop om toch nog die ene dromedaris te vinden.

Bij terugkomst in Delden kreeg iedereen nog een leuk aandenken mee.

 

Bedankt voor weer een super, gezellig jeugdkamp.

Tot volgend jaar.....

Ook iedereen bedankt voor het helpen...