Een groot artikel in de regionale krant over dat SV Delden niet weet wat gelijkspelen is, en prompt speelt de ploeg van Rob Bakker voor het eerst dit seizoen gelijk. Het thuisduel met Eilermark eindigde na 90 minuten spelen in 2-2. Voor Delden had er meer ingezeten maar uiteindelijk kon trainer Rob Bakker leven met een punt. “Het kan niet altijd bingo zijn.” Delden staat nu op een zevende plek met 22 punten uit 14 duels.

Eilermark speelde op zondag in een sterke opstelling met de nodige bekende namen. In de beginfase golfde het spel heen en weer en waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. In de 18e minuut zette Delden even te weinig druk op Lesley Nahrwold die de bal vervolgens op geweldige wijze in de kruising schoot: 0-1. Lang keek Delden niet tegen de achterstand aan. In de 25e minuut profiteerde Jesse Beukert optimaal van een foutje bij de bezoekers en schoot de 1-1 diagonaal en hard tegen de touwen. Na ruim een half uur volgde de mooiste aanval van Delden van de middag. De bal werd goed teruggetrokken op Sven Wold die de ruststand op 2-1 bepaalde.

In de pauze heerste vooral tevredenheid bij Delden over de inzet en het vertoonde spel. Afgesproken werd om op dezelfde manier door te gaan. En dat lukte ook heel aardig. Eilermarkt had weliswaar meer balbezit en ook controle, maar dat leidde niet tot grote kansen. Delden kreeg via Scott Wold wel een grote kans maar hij wist oog-in-oog met de doelman niet te scoren. En ook de schietkans van Sven Lutke Willink trof geen doel. Op de momenten dat de bezoekers wel gevaarlijk werden, stond Twan Eijsink in de weg. Tot de 80e minuut. De ploeg uit Enschede wist uit een hoekschop de 2-2 te scoren. Het bleek de laatste treffer van de wedstrijd.

Trainer Rob Bakker baalde van de late gelijkmaker, maar kon ook leven met een punt. "Misschien was het niet helemaal verdiend geweest om hier met drie punten te vertrekken, maar als de boel zolang onder controle hebt, is het zuur dat de 2-2 toch nog valt. Eilermark heeft ook gewoon een heel sterk team en staat duidelijk te laat op de ranglijst. We hebben vandaag hard gewerkt, maar het kan niet altijd bingo zijn."