SV Delden heeft op zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op naaste concurrent Overwetering. De ploeg van Rob Bakker wist het uitduel met 0-1 te winnen. Hierdoor passeren de blauw-gelen de tegenstander op de ranglijst en staan nu op een vijfde plek met evenveel punten als de nummer vier.

SV Delden begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase ook wat kleine kansjes. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg wat beter in het spel en in het restant hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Een 0-0 ruststand leek dan ook een logisch resultaat, maar vlak voor de pauze zette Scott Wold zijn ploeg nog bijna op voorsprong. Hij zag zijn harde vrije trap echter uiteenspatten op de lat. Ruststand: 0-0.

Delden zocht met een goed gevoel de kleedkamer op, maar moest na de rust alle zeilen bijzetten. De thuisploeg deed er namelijk een behoorlijke schep bovenop en zette de Deldenaren bij tijd en wijle met de rug tegen de muur. Dat leidde ook tot een aantal goede mogelijkheden, maar mede door goed ingrijpen van verdedigers en doelman, hield Delden haar doel schoon.

De bezoekers waren zelf geregeld gevaarlijk in de omschakeling. Dit leidde in de 69e minuut ook tot de 0-1 van Sven Lutke Willink. Sven Wold nam de bal goed aan maar zag zijn inzet voorlangs gaan. De bal werd hierna opnieuw ingebracht. Wold legde met het hoofd goed terug op Lutke Willink die de 0-1 op het scorebord zette.

Voor Overwetering was dit het sein om een extra spits in te brengen en va-banque te spelen. Dat leidde wederom tot wat hachelijke situaties voor het Deldense doel, maar de verdediging stond goed en gescoord werd er niet. Mede ook door een prachtige redding van Doelman Twan Eijsink een paar minuten voor tijd. Delden zelf kreeg in de omschakeling ook nog kansen maar de laatste pass ontbrak. Eindstand: 0-1.