Na het sportieve eerbetoon, de erehaag voor de kersverse kampioen, kon de topper in 3A beginnen.

Het was SV Delden wat zeer goed van start ging. Na vijf minuten spelen lag de bal in het doel. In een overvolle zestien, hield Nick Stokkentreeff het hoofd koel en schoot de bal strak in de verre hoek. In het kwartier daarna bleef Delden veelal in balbezit en creëerde het een aantal kansjes, waaronder een poging van Scott Wold  welke net voorlangs ging.

Daarna was het de beurt aan de gastheren. Zagen ze hun eerste poging nog geblokt en kwam Twan Eijsink bij de tweede zeer goed zijn doel uit, de derde kans werd verprutst, maar bij poging vier, na exact een half uur spelen was het raak.

Delden herpakte zich met een klein slotoffensief en de lange rush van Doeke Brandt had meer verdiend, maar het bleef 1-1.

MVV kwam zeer voortvarend uit de kleedkamer en er ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Delden. Een duel om de bal werd door de scheidsrechter gezien als overtreding. Gelukkig voor Delden schoot MVV de penalty op de paal. Toen een MVV speler alleen op de keeper af ging en  hoog over schoot, zag de leidsman daar een hoekschop in en toen een vlagsignaal van de MVV grensrechter niet gezien werd, waren de rapen even gaar en kwamen er een paar gele kaarten tevoorschijn. Gelukkig lied Delden zich niet negatief beïnvloeden en nam het initiatief weer over. Christiaan Vreriks had twee grote kansen, Sven Lutke Willink was er twee keer dicht bij en zo ging het door. Het aantal kansen was niet meer op één hand te tellen. Tussendoor was MVV sporadisch nog gevaarlijk, maar Delden had de kampioen haar eerste nederlaag van het seizoen kunnen en moeten bezorgen. Helaas zakt Delden door dit punten verlies een plekje, maar er is nog alles mogelijk om hoog te eindigen. Wat ook niet onopgemerkt mag blijven is het debuut van jeugdspeler Bas Ezendam, die uitstekend inviel na een uur spelen.