SV Delden 1 is er zondag 4 oktober niet in geslaagd om concurrent SVV ’91 punten afhandig te maken. In Enschede eindigde het duel in 4-3 voor de thuisploeg. Bij rust stond er een 2-2 stand op het scorebord. SV Delden moest de gehele tweede helft spelen met een man minder omdat Erwin Morsink vlak voor rust met een rode kaart naar de kleedkamers gestuurd werd.

De blauw-gelen begonnen matig aan de wedstrijd in Enschede en mocht van geluk spreken dat het niet vroeg op achterstand kwam. De thuisploeg was de eerste 20 minuten de baas en verzuimde het overwicht uit te drukken in doelpunten. De ploeg van Harold Oude Veldhuis kwam in het verloop van de eerste helft wat beter in het duel en kwam na 25 minuten spelen zelfs op voorsprong. Sven Wold kopte een hoekschop van Erwin Morsink prima binnen en zorgde zo voor de 0-1.

Lang kon SV Delden niet genieten van de voorsprong. Na ruim een half uur kwam SVV ’91 weer langszij. Een voorzet werd binnengekopt door een van de aanvallers die zo de 1-1 op het scorebord bracht. Vijf minuten later lag de bal opnieuw achter de Deldense doelman waardoor SV Delden ineens in de achtervolging moest. SVV ’91 werd vlak voor rust weer achterhaald door een treffer van Timo Gerritsjans. Uit een lastige hoek zorgde hij voor de 2-2. De eerste helft kreeg voor SV Delden nog een vervelend einde doordat de scheidsrechter Erwin Morsink met rood van het veld stuurde. Dit was extra zuur voor de gasten omdat de leidsman in een eerder stadium een aantal zware overtredingen van de thuisploeg over het hoofd zag.

Na de pauze concentreerde SV Delden zich vooral op het behouden van de 2-2 stand. Dit strijdplan kon al snel overboord doordat de thuisploeg al in de 48e minuut voor de 3-2 zorgde. SV Delden probeerde hierna met snelle omschakelingen weer wat terug te doen. Dit lukte in de 65e minuut via opnieuw Timo Gerritsjans. Een fraai schot vanaf de zijkant was de doelman van de thuisploeg te machtig en zo werd de stand op 3-3 gebracht.

In het slot van het duel nam de druk op het Deldense doel steeds verder toe. Dit resulteerde in de 80e minuut in de 4-3 voorsprong voor de thuisploeg. SV Delden probeerde hierna nog wel om gevaar te stichten voor het doel van de ploeg uit Enschede maar dit leidde niet meer tot de gelijkmaker. Eindstand: 4-3.