Op 18 juli van dit jaar bestaat SV Delden 100 jaar. Dat wordt in de zomer uiteraard uitgebreid gevierd en heel 2023 staat in het teken van het jubileum met diverse activiteiten en festiviteiten. Afgelopen zaterdag was de aftrap van het feestjaar met een speciale nieuwjaarsreceptie en een hele dag zaalvoetbal.

 

Mösbokaal zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd
Voor het eerst in de historie had Mösbokaal plaats in de nieuwe sporthal op Sportpark de Mors, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een blauw-gele arena.
Alle teams werden per leeftijdscategorie verdeeld over landenteams, zodat de voetballers ineens international waren van landen als Argentinië, België, Duitsland en natuurlijk Nederland.
Al vroeg in de ochtend begonnen de spelers van JO13 en JO15 aan het mixtoernooi, waarna het de beurt was aan JO11 en JO12. 's Middags was de zaal eerst het domein van de spelers van JO9 en JO10, waarna de JO7 en JO8 teams de middag afsloten, samen met de kabouters die trainden op hun eigen helft van de zaal. Alle deelnemers kregen een originele SV Delden medaille als herinnering aan een leuke, sportieve en gezellige dag.

Klik op de foto voor meer foto's van Mösbokaal zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd

 

Kick-off jubileumjaar met spetterende nieuwjaarsreceptie
Terwijl het in de kantine nog gezellig druk was met spelertjes en hun ouders druppelden de eerste bezoekers van de nieuwjaarsreceptie binnen. De speciale editie van de nieuwjaarsreceptie stond natuurlijk in het teken van de aftrap het jubileumjaar en dat was aan de prachtige blauw-gele aankleding in de kantine ook te zien met onder meer spandoeken die met foto's een eeuw historie van SV Delden illustreerden. Nog voordat de receptie officieel begon verrasten de noabers van DKV Zwart Wit, die vorig jaar al hun 100-jarig jubileum vierden, met een prachtig lied waarmee ze het jubileumstokje overdroegen van zwart-wit naar blauw-geel.
Namens de jubileumcommissie nam Arjan Laarhuis vervolgens het openingswoord. Gekleed in een retro SV Delden shirt verwelkomde Arjan de aanwezigen bij de start van een prachtig jaar waarin we het eeuwfeest vieren en benoemde hierbij dat het toch vooral de mensen zijn die de historie en de club vormen. Een echte familieclub; de families die honderd jaar geleden betrokken waren bij de oprichting en de vele families die in die honderd jaar bij de historie zijn gaan horen en alle nieuwe families die bij de meer recente geschiedenis horen. Samen zijn we al bijna honderd jaar SV Delden en vormen we de geschiedenis en de toekomst van onze prachtige club. Samen maken we er ook een geweldig jubileumjaar van vol activiteiten met als hoogtepunt de receptie en het jubileumfeest op 15 juli.
Daarna nam voorzitter Hans van Laarhoven het stokje over en bedankte de jubileumcommissie voor de grote inspanningen om zo'n mooi jubileumprogramma neer te zetten, waarop natuurlijk een luid applaus volgde. Daarop volgde de onthulling van de cover van de jubileumgids, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. In de fraaie cover zijn de covers van de zeven voorgaande jubileumgidsen vanaf het 40-jarig jubileum verwerkt. Daarna was het aan Hans om de jubilarissen te eren. Met een persoonlijk woordje en anekdotes werden de aanwezige jubilarissen naar voren geroepen waar ze naast de felicitaties en bloemen een leuk presentje ontvingen. De jubilarissen dit jaar waren: Coen Witteveen en Tom Sueters zijn beide 25 jaar lid, 40 jaar lid zijn Remco Bakhuis, Johan Holterman en Jan Holterman. Ronnie Hendrikse is al 50 jaar lid en maar liefst 60 jaar lid is Rieky Laarhuis.
Na een drankje was het langzaamaan tijd voor de grote vuurwerkshow! De buiten verzamelde menigte genoot minutenlang van een prachtig schouwspel met als klap op de vuurpijl een blauw-gele uitsmijter waarmee het startsein is gegeven voor een prachtig jubileumjaar!

Klik op de foto voor meer foto's van de nieuwjaarsreceptie

 

Fanatieke strijd om de Mösbokaal door senioren
Na de vuurwerkshow buiten was het tijd voor vuurwerk in de zaal! Het Mösbokaal van 2023 was natuurlijk een bijzondere editie. Allereerst hadden we natuurlijk 2 jaren geen Mösbokaal gehad door Corona. Maar nu was er voorafgaand aan de aftrap van het Mösbokaal ook de aftrap van het jubileumjaar, met de huldiging van een zevental leden die langere tijd bij de club betrokken zijn, een vuurwerkshow en natuurlijk de eerste keer in de nieuwe sporthal.
Met 67 deelnemers is jaar is gekozen om de spelers te verdelen over acht teams en twee poules. Allereerst werd er gespeeld in een halve competitie, waarna van iedere poule de twee hoogst geëindigde teams door gingen naar de halve finales. De nummers 1 van de poules speelden tegen de nummers 2 van de andere poule. De winnaars van de halve finales moesten tegen elkaar in de finale strijden om te bepalen wie met de roemruchte bokaal naar huis zou gaan.
Ondanks dat getracht wordt om de teams zo eerlijk mogelijk in te delen was de strijd bij de heren in Poule A al snel beslist. Team 3 wist alle wedstrijden te winnen, met 9 punten uit drie wedstrijden. De overige 3 teams hadden allen 3 punten. Toch veroverde Team 1 de tweede plaats in de poule. Zij hadden het beste doelsaldo. In Poule B was de strijd niet zo spectaculair als voorgaande edities, echter werd wel in de allerlaatste wedstrijd tussen Team 5 en Team 7 bepaald wie 1e en 2e in de poule zou worden. Winst in de poule zou een op papier makkelijkere tegenstander opleveren in de halve finale. Dus uiteindelijk werd er gestreden tot de laatste seconde. De enige 0 – 0 van het toernooi zorgde ervoor dat Team 7 alsnog met de eerste plaats aan de haal ging in poule B. Absoluut hoogtepunt van de poulefase was Tijmen Brunnekreef van Team 6 die met de keeper versloeg met een weergaloze hakbal. Madjer van FC Porto wist met zo’n hakbal de Europacup 1 te winnen (Youtube gaat u helpen)
Team 7 mocht in de halve finale dus strijden tegen team 1. Tegen de verwachtingen in trok team 1 aan het langste eind. Ondanks dat de score 2 – 0 was, was het allesbehalve makkelijk geweest voor Team 1. Titelfavoriet Team 3 had ondanks een gemiste penalty tegen Team 5 toch de winst naar zich toe weten te trekken door ook met 2 - 0 te winnen.
En zo stonden de oude bekenden weer tegenover elkaar. Team 1 tegen Team 3. En evenals in de poulefase bleef de wedstrijd tot aan het einde spannend en wist Team 3 wederom met 1 – 0 de wedstrijd te winnen. En zo werd Nick Stokkentreeff met 7 doelpunten topscorer en winnaar van het toernooi, samen met Scott Wold, Nick Ensink op Reimer, Lucas aan de Stegge, Wessel Pots, Jordy Spikkert, Cas Onstwedder en natuurlijk sluitpost Bjorn Semmekrot. De man die vele malen zelf mede verantwoordelijk was voor een soepel verloop van het toernooi.

Klik op de foto voor meer foto's van Mösbokaal zaalvoetbaltoernooi voor de senioren

 

Dat dit toernooi ieder jaar weer in trek is, blijkt wel uit de opkomst. Ook de clubleden die niet deelnamen aan het toernooi, weten in grote getale de sporthal te vinden. Dit jaar helemaal, vanwege de jubileumfestiviteiten. Na jarenlang naar volledige tevredenheid te gast te zijn geweest bij de Boemel van immer gastvrije Willem, was het even zoeken naar nieuwe routines in de nieuwe sporthal. Gelukkig waren die snel gevonden. Tijdens het toernooi was de tribune goed gevuld en nadien was het weer lang gezellig.

 

De jubileumcommissie kan terugkijken op een geweldig verlopen en erg gezellige dag, waarmee de toon is gezet voor een prachtig jubileumjaar!

 

De jubileumactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door deze jubileumsponsoren.