Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/svdelden.nl/httpdocs/smarty/libs/Smarty.class.php on line 64

Delden 4 kampioen!
(17 mei 2009)

Na het kampioenschap van Delden 5 een dag eerder, wist Delden 4 in het laatste speelweekend van het seizoen het feest voor SV Delden compleet te maken. Het team van leider Niels Westerhof presteerde wat iedereen vooraf voor onmogelijk had gehouden: koploper Haarle 5 werd in een onderling duel op De Mors terugverwezen naar de tweede plaats. Na een moeizame eerste helft was 0-0 de terechte ruststand. Na tien minuten in de tweede helft wist Martin Schutte dan toch de bevrijdende openingstreffer te scoren. Haarle moest vanaf dat moment meer risico gaan nemen en dat gaf Delden 4 de ruimte om in het laatste half uur uit te lopen naar een 4-0 zege, middels treffers van Ivo Poelman, Martin Schutte en Richard de Vetter. Hiermee was het tweede kampioenschap in één weekend een feit.

Een druilerige, vroege zondagochtend in mei. Prima weer voor de voetballers, maar een beetje jammer voor de toeschouwers bij de kampioenswedstrijd in de reserve zevende klasse BO.

Delden 4 speelt een thuiswedstrijd, en koploper Haarle 5 zal dat weten ook.

Een zuinige glimlach bij leider Niels. Alleen bij winst mag zijn team zich kampioen noemen.

Een drietal supporters trotseert de regen, speciaal voor grensrechter Roy.

Onder aanvoering van Jaap is Delden voor rust sterker.

Naarmate de regen minder wordt, druppelen er meer en meer supporters binnen.

Gevaar voor het doel van Haarle, maar vóór rust geen treffer.

Haarle moet ook voor de volle winst gaan, en blijft loeren op dat ene kansje.

Met 0-0 de rust bereikt. In de wetenschap dat Delden doorgaans een betere tweede helft speelt, ziet dat er dus goed uit.

De laatste wedstrijd vormt geen uitzondering op de regel. Scherpschutter Martin tekent voor de bevrijdende openingstreffer.

Haarle voert de druk op het doel van Delden op, maar Roy is heer en meester in zijn doelgebied.

Een slimme vrije trap komt bij Ivo terecht. Beheerst zal hij de 2-0 in het doel schuiven.

De opluchting aan Delden-zijde is groot, zowel op de bank...

...als bij de spelers. Haarle lijkt het hoofd te buigen.

Leider Niels is er van overtuigd dat de buit binnen is. Mede-leider Wouter lijkt er nog niet geheel gerust op te zijn.

Vader Ottenshot, tevens sponsor van het succes-elftal, ziet met genoegen hoe de wedstrijd zich ontwikkelt...

...en deelt even later in de feestvreugde, wanneer Martin met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind maakt.

Ook de derde treffer wordt uitbundig gevierd.

Invaller Richard "volgens mij zit de tegenstander er doorheen" zorgt in de laatste minuten voor de slagroom op de taart: 4-0.

Man of the match D-d-V viert het feestje mee.

Na het laatste fluitsignaal is zijn de sportieve felicitaties van tegenstander Haarle voor de kersverse kampioenen.

Leider Niels gaat op de schouders, met een heuse kampioensschaal.

Delden 4. Kampioen seizoen 2008-2009. Knap werk!

Aanvoerder Jaap bedankt de sponsor: een attent bloemetje voor mevrouw Ottenschot

Gezien bij Delden 5: het publiek wordt 'professioneel' bedankt.

Gezien en gehoord bij Delden 5: een luidruchtige rondrit door Delden.