SV Delden 1 heeft zondag 14 oktober de tweede zege van het seizoen geboekt. Op het eigen sportpark De Mors werd HVV Hengelo verslagen. Eenvoudig bleek dit niet. De ploeg van trainer Wouter Kwakkenbos had maar liefst vijf treffers nodig om de drie punten veilig te stellen. Eindstand: 5-4.

SV Delden begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook al snel mogelijkheden om de score te openen. Het duurde nog tot de 21e minuut voordat de doelman van Hengelo voor het eerst werd geklopt. Sven Lutke Willink schoot een vrije bal fraai in de onderhoek. Na 34 minuten spelen verdubbelde SV Delden de voorsprong. Dit keer was het Sven Wold die de bal met buitenkant rechts langs de keeper stuurde.

De ploeg leek op rozen te zitten maar vijf minuten later stond het weer 2-2. Door een penalty en een enorme verdedigingsfout verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Toch ging Delden pauzeren met een voorsprong. Scott Wold knalde de bal in de 44e en minuut droog binnen van een meter of zestien.

Na de rust ging SV Delden weer voortvarend van start en scoorde snel. Christian Vreriks verschalkte de doelman van Hengelo met een prachtige stift: 4-2. In de 55e minuut kwamen de bezoekers echter opnieuw terug in het duel en brachten de 4-3 op het scorebord. Na ruim een uur kregen de blauw-gelen de kans om de marge weer op twee te brengen. De toegekende strafschop werd echter gemist. Drie minuten later was het alsnog raak door Sven Lutke Willink: 5-3.

Het duel leek daarmee opnieuw beslist, maar weer bleek Hengelo over de nodige veerkracht te beschikken. De Deldense verdediging ging in de 75e minuut in de fout en de bezoekers profiteerden: 5-4. Met nog een kwartier op de klok haalde Hengelo alles uit de kast om een punt te pakken. De beste kansen bleven echter voor SV Delden dat de zege uiteindelijk over de streep trok.