SV Delden en Rood Zwart hebben op zondagmiddag de punten gedeeld in de eerste Deldense derby van het seizoen. De ploegen maakten er een mooie strijd van waarbij Delden in de eerste helft en Rood Zwart in de tweede helft het betere van het spel had. De 2-2 einduitslag van dan ook geen onlogisch resultaat.

SV Delden ging op het drukbezochte sportpark de Mors (ongeveer 800 bezoekers) het beste van start. Al na zes minuten spelen deelden de blauw-gelen een flinke waarschuwing uit met een schot op de paal. Twee minuten later was het daadwerkelijk raak. Een prima aanval door het centrum van de verdediging stelde Colin Verberne in de gelegenheid de 1-0 tegen de touwen te schieten: 1-0.

Delden bleef hierna goed spelen en wist in de 25e minuut opnieuw het doel te vinden. Dit keer was het Tom Oonk die voor de treffer tekende na opnieuw een prima aanval. De thuisploeg leek hiermee alles onder controle te hebben en met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan. In de 38e minuut ging de ploeg van Rob Bakker echter verschrikkelijk de fout in en stelde Jelte Linderman in de gelegenheid de 2-1 op het scorebord te brengen. Dit was ook de ruststand.

De aansluitingstreffer bleek een kantelpunt in de wedstrijd want ook na de pauze nam Rood Zwart het heft in handen. Nu was het Delden dat moeite had met het spel van Rood Zwart. Zonder veel kansen te creƫren voerde de ploeg van Christiaan Noppers de druk op. Dit resulteerde in de 86e minuut na een scrimmage voor de goal in de verdiende gelijkmaker van Raymond Kenkhuis: 2-2.

Sven Wold was hierna nog dicht bij de 3-2 en Rood Zwart kreeg in de absolute slotfase nog een hand van corners op rij. Gescoord werd er echter niet meer waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.