klik op de foto voor meer foto's

SV Delden heeft op zondag voor de negende keer op rij een overwinning geboekt in de Vierde Klasse B. De Deldenaren waren in eigenhuis met 4-1 te sterk voor Hoeve vooruit. Omdat Markelo ook won, blijft het gat met de koploper vier punten. Volgende week zondag staan de ploegen in Delden tegenover elkaar.

Delden en Hoeve waren in het begin goed aan elkaar gewaagd en dat mocht vooral Delden zich aanrekenen. De blauw-gelen kregen in de loop van het eerste bedrijf wel steeds meer controle over het duel, maar groots was het dit keer niet. In de 21e minuut was het Jesse Beukert de thuisploeg op voorsprong zette na een mooie combinatie door het hart van de verdediging van Hoeve. Doeke Brandt verdubbelde in de 37e minuut bijna de voorsprong, maar hij zag zijn afstandsschot net het doel missen. Toch werd het even later 2-0 door Sven Wold na opnieuw een goede aanval door het centrum. Ruststand: 2-0.

Na de pauze bleef Delden de bovenliggende partij, maar ook Hoeve bleef af en toe gevaarlijk. In de 49e minuut viel zelfs de 2-1 door een van richting veranderd schot. De bezoekers waren hierna niet bij machte echt terug te komen in het duel en hoop op een gelijkmaker verdween in de 72e minuut. Colin Verberne ronde een snelle combinatie prima af en schoot Delden in veilige haven. Een kwartier voor tijd was Ruben Diele dicht bij de 4-1 maar hij zag zijn kopbal eindigen op de lat. De vierde treffer kwam er uiteindelijk toch en was ook de fraaiste van de middag. Sven Wold verstuurde van achteruit een geweldige pass op Christian Vreriks die de bal vervolgens heel mooi afrondde. Eindstand: 4-1.