SV Delden heeft op zondag hele goede zaken gedaan in de Vierde Klasse B. De ploeg van trainer Rob Bakker won zelf het uitduel bij Hector met maar liefst 0-5 en zag veel concurrenten punten morsen. De koploper heeft haar voorsprong hierdoor uitgebouwd tot vijf punten en is tevens al zeker van de eerste periodetitel.

De eerste kans in het uitduel in Goor was voor de thuisploeg, maar vervolgens was het vooral Delden dat de lakens uitdeelde. Na 18 minuten spelen werd het overwicht beloond. Colin Verberne speelde zich met een knappe individuele actie vrij en rondde goed af: 0-1. Binnen de minuut lag ook de 0-2 achter de doelman van Hector. Dom balverlies van de thuisploeg gaf Doeke Brandt de mogelijkheid door te lopen en af te werken. Voor de pauze werd het duel eigenlijk al beslist. Een goede combinate door het centrum zette Jesse Beukert voor de doelman en ook hij faalde niet: 0-3.

Na de pauze nam Delden wat gas terug en werd het veldspel ook wat minder. De bezoekers hielden wel een veldoverwicht. Ondanks de nodige kansen en goede reddingen van de doelman van Hector, was het lang wachten op verdere treffers. Een rode kaart in de 70e minuut van de thuisploeg maakte het voor Delden nog wat eenvoudiger. Colin Verberne profiteerde twee keer in korte tijd en wist daardoor zelf een hattrick te maken en SV Delden op 0-5 te brengen. Dit was ook de eindstand.