SV Delden heeft op zondag alweer de zevende overwinning van het seizoen geboekt. BSC Unnisson was op sportpark de Mors duidelijk een maatje te klein en mocht van geluk spreken dat Delden ‘slechts’ zes keer wist te scoren. De bezoekers zelf vonden twee keer het net. Delden verstevigt door de zege de koppositie en heeft nu een gat van zes punten op UDI.

Delden schoot op zondag uit de startblokken en kreeg al na 20 seconden spelen een uitgelezen mogelijkheid de score te openen. Colin Verberne werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Scott Wold schoot de bal echter over en dus moest het publiek nog even wachten op de eerste treffer. Die viel ondanks de nodige kansen pas in de 22e minuut. Het was linksachter Joost Hendrikse die de 1-0 op het scorebord bracht. Delden kreeg daarna nog een flink aantal goede kansen de score uit te bouwen, maar voor de pauze werd er niet meer gejuicht. Ruststand: 1-0.

Na de pauze was de eerste grote kans voor de bezoekers. De blauw-gelen kwamen echter met de schrik vrij. Tien minuten later zorgde Scott Wold voor de nodige lucht door de 2-0 binnen te werken na een goede voorzet van Colin Verberne. Unisson was niet onder de indruk en vond niet veel later na een klein foutje in de defensie van Delden alweer de aansluiting: 2-1.

Lang hoefde de thuisploeg niet te vrezen omdat Christian Vreriks in de 65e minuut de 3-1 op het scorebord bracht. De treffer maakte een einde aan de hoop voor de bezoekers uit Boekelo. Niet veel later bracht Joost Hendriks met zijn tweede treffer de stand op 4-1. Colin Verberne breidde de score tien minuten voor het einde uit naar 5-1. Unisson deed in de laatste minuten nog iets terug door de 5-2 binnen te werken, maar ook het laatste woord was aan Delden. Vreriks bepaalde met zijn tweede doelpunt de eindstand op 6-2.

Trainer Rob Bakker, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, kon niet anders dan tevreden zijn. “We hadden misschien wat vaker moeten scoren, maar over het geheel hebben weer een prima wedstrijd gespeeld.”Ook de geluiden om het veld en in de kantine stemmen de oefenmeester positief. “Buiten de overwinning heeft het publiek ook genoten van het veldspel. Dat is altijd fijn om te horen.”