SV Delden heeft op zondag een grote overwinning geboekt op hekkensluiter Neede. Het duel op de Mors eindigde in een 7-2 zege voor de mannen van trainer Rob Bakker. De blauw-gelen staan nu nog steviger aan kop in de Vierde Klasse B. Door de nederlaag van Rood Zwart bedraagt de voorsprong nu maar liefst 11 punten.

Delden ging goed van start en besliste de wedstrijd eigenlijk al in het eerste half uur. Het was Scott Wold die na 7 minuten spelen voor de 1-0 zorgde. Wold verdubbelde zelf deze voorsprong door in de 20e minuut ook de 2-0 te scoren. Broer Sven zette Delden net voor het half uur op 3-0. Ondanks dat Neede daar nauwelijks iets tegenover kon stellen, wisten de bezoekers wel te scoren. Delden verdedigde slecht uit en het schot dat daaruit voortkwam, trof doel: 3-1. Voor de pauze bracht Sven Wold de marge uit een corner weer op drie. Ruststand 4-1.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld hoewel Delden wel wat gas terugnam. Christian Vreriks zette de thuisploeg in de 52e minuut op 5-1 door met een mooie krul van afstand raak te schieten. De 6-1 kwam van Colin Verberne die oog in oog met de doelman rustig bleef na een goede aanval door het centrum. Neede deed iets terug in de 78e minuut, ondanks dat aan de goal een luchtje van buitenspel hing. In de blessuretijd maakte Sven Wold zijn hattrick compleet door de eindstand te bepalen op 7-2.