klik op de foto voor meer foto's

SV Delden is het nieuwe voetbalseizoen op uitstekende wijze begonnen. De debutant in de Derde Klasse wist in Glanerbrug met 1-2 te winnen bij Eilermark. Halverwege stond de ploeg van Rob Bakker nog met 1-0 achter, maar na de pauze werd orde op zaken gesteld. De achterstand werd middels doelpunten van Jesse Beukert en Scot Wold omgebogen in een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

Eilermark had voorafgaand aan de competitie aangegeven mee te willen doen om het kampioenschap. Een makkelijke opgave voor Delden zou het dan ook niet worden. Toch kwamen de bezoekers het beste uit de startblokken. Al in de eerste paar minuten kregen de blauw-gelen twee opgelegde kansen. Het doel werd echter niet gevonden. De ploegen maakten er daarna een boeiend schouwspel van op hoog niveau. Delden deed daarin zeker niet onder voor de ploeg die vorig jaar nog in de Tweede Klasse actief was. Het was dan ook heel zuur toen Eilermark na een half uur spelen na een mooie aanval aan de leiding kwam: 1-0. Dit was uiteindelijk ook de ruststand.

Na de pauze ging Delden echter wederom furieus van start. En opnieuw regende het kansen. Maar wederom beloonden de bezoekers zichzelf niet. De dikverdiende gelijkmaker viel uiteindelijk ruim tien minuten voor het einde. Het was Jesse Beukert die de bal handig over de uitstekende doelman van Eilermark werkte: 1-1. Het was veelzeggend dat de bezoekers snel de bal uit het doel haalden om verder te gaan. Het Deldense slotoffensief bleek de ploeg uit Glanerbrug uiteindelijk te machtig. Scott Wold werkte de bal namelijk vlak voor tijd opnieuw in het vijandige doel. De zege was hiermee een feit: 2-1.

Trainer Rob Bakker kon na afloop niet anders dan trots zijn op zijn ploeg. “Ik vind dat we echt een geweldige prestatie hebben geleverd tegen een hele sterkte tegenstander. Ik heb de jongens in de rust ook gecomplimenteerd en op het hart gedrukt zo door te gaan. Uiteindelijk hebben we onszelf in de tweede helft wel weten te belonen met een prachtige zege tot gevolg. Je kunt bijna niet beter debuteren in de Derde Klasse dan dat wij vandaag hebben gedaan.”