SV Delden is na twee overwinningen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Rob Bakker ging met 5-4 onderuit bij FC Trias in Winterswijk. De blauw-gelen stonden halverwege nog achter met 4-1. Ondanks de sterke comeback in de tweede helft zat een punt er niet meer in.

Waar het vandaan kwam, weet trainer Rob Bakker niet. Maar feit is dat Delden een zeer belabberde eerste 20 minuten speelde. In deze korte periode kregen de bezoekers uit Delden maar liefst vier doelpunten om de oren. Sven Wold deed na 23 minuten spelen iets terug waarna de blauw-gelen beter in de wedstrijd kwamen. Het lukte Delden echter niet de marge nog voor de pauze verder te verkleinen. Ruststand: 4-1.

In de rust werd afgesproken er nog vol voor te gaan en het maximale eruit te halen in de tweede helft. De 5-1 na een uur spelen leek aan het laatste beetje hoop echter een einde te maken. Maar toch krabbelde Delden op vond zelfs de aansluiting. Scott Wold maakte in de 66e minuut de 5-2 en diezelfde Wold zorgde een kwartier voor tijd uit een strafschop ook voor de 5-3. Het was Doeke Brandt die in de 87e minuut de 5-4 op het scorebord bracht. In de laatste minuten kreeg Delden nog een aantal prima kansen op de 5-5 maar het mocht niet zo zijn. Eindstand: 5-4.

Trainer Rob Bakker was na afloop uiteraard niet te spreken over de start van zijn ploeg. “Maar wel over de tweede helft. We hebben er alles aan gedaan om de achterstand ongedaan te maken en dat is ook nog bijna gelukt.” Bakker tekent daar wel bij aan de thuisploeg in de tweede helft ook een aantal dikke kansen kreeg. “Bij ons lag het soms open omdat we de aanval zochten. Maar het zegt genoeg dat de tegenstander blij was dat de scheidsrechter voor het einde floot.”