klik op de foto voor meer foto's

SV Delden heeft op zondag hele goede zaken gedaan in de Derde Klasse A. De ploeg van trainer Rob Bakker won het topduel tegen Wijhe'92 (nummer 2 tegen nummer 3) en blijft daardoor bovenin meedraaien. Delden staat tweede met slechts één punt achterstand op koploper MVV'29.

Delden wist dat ze in Wijhe een zeer ervaren en solide tegenstander zou treffen. Zelf miste de ploeg een aantal belangrijke krachten door rode kaarten en blessures. De bezoekers waren zoals verwacht comfortabel aan de bal en de blauw-gelen hadden even nodig om te wennen aan dit combinatiespel. Net toen trainer Bakker constateerde dat Delden helemaal niet onderdeed voor de gasten, viel ook de 1-0. Brad Heuten legde in de 18e minuut aan en zag dat de keeper van Whije de bal door zijn handen liet glippen. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig meer en ook kansen waren schaars.

Na de pauze waren de bedoelingen van Wijhe duidelijk. Delden werd al snel teruggedrukt op eigenhelft en moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Dat lukte ondanks de omsingeling goed en veel kansen leverde het de bezoekers niet op. Delden was daarnaast geregeld gevaarlijk in de counter, maar was te onnauwkeurig om de gasten echt pijn te doen. Tot de 89ste minuut. Delden counterde met veel spelers en het was uiteindelijk rechtsback Matay Akfidan die de beslissende 2-0 op het scorebord bracht. Dit was ook de eindstand.

Bakker was na afloop erg tevreden over zijn ploeg. “Wijhe is echt een goede tegenstander en dat hebben we vooral in de tweede helft echt gezien. Gelukkig stond onze verdediging als een huis en hebben we weinig weggegeven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met een punt ook tevreden zou zijn geweest, maar het is natuurlijk heel mooi om zo te winnen. Dit was echt een hele goede teamprestatie.”