SV Delden is op zondagmiddag enigszins verrassend tegen een nederlaag aangelopen. Ruurlo was op sportpark de Mors uiteindelijk met 2-3 te sterk voor de ploeg van Rob Bakker. Delden had tot op heden alle thuisduels in de Derde Klasse A nog winnend afgesloten. Door de nederlaag zakken de blauw-gelen naar de derde plek op de ranglijst, maar hebben nog een duel tegoed.

Delden kwam prima uit de startblokken en kreeg ook al snel de eerste mogelijkheden. Christian Vreriks wist na 7 minuten spelen één van de kansen te benutten en liet het thuispubliek juichen: 1-0. Maar de bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd. Na een kwartier viel zelfs de gelijkmaker uit een mooie aanval. Voor Delden geen man overboord. Maar nog geen minuut later lag ook de 1-2 in het net. Hier ging een nog fraaiere combinatie aan vooraf.

Delden was hierna behoorlijk de kluts kwijt. De spelers van de thuisploeg hadden het geregeld in het vet met de scheidsrechter en dat kwam het spel zeker niet ten goede. De sfeer werd er vlak voor de pauze niet beter op toen ook nog de 1-3 viel. Een aanval werd afgeslagen, maar de bal werd terug in het strafschopgebied gebracht. Een speler van Ruurlo kreeg de bal voor de voeten en rondde af. De doelpuntenmaker leek dit alleen te doen in een duidelijke buitenspelpositie. De assistent-scheidsrechter stak de vlag ook in de lucht, maar de arbiter van dienst keurde de treffer goed.

Na de pauze probeerde Delden zich te herpakken. Het spel werd niet veel beter, maar er werd wel strijd geleverd. Ruim een kwartier voor het einde leverde het Delden via Scott Wold de aansluitingstreffer op: 2-3. Toen de aanvaller vervolgens de bal snel uit het doel wilde halen, leverde dit het nodige getouwtrek op met spelers van Ruurlo. De scheidsrechter bestrafte Wold hierop met zijn tweede gele kaart waardoor Delden het duel verder moest met 10 man. Delden probeerde hierna van alles om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de mogelijkheden die gecreëerd werden, troffen geen doel. Ruurlo kreeg ondertussen ook een paar behoorlijke kansen op de 2-4 maar ook die werden niet in een doelpunt omgezet. Eindstand: 2-3.

Trainer Rob Bakker was na afloop wel blij met de instelling in de tweede helft, maar sprak ook van een goede les voor zijn spelers. “Ik denk dat we de nederlaag van vandaag grotendeels aan onszelf te wijten hebben. Na de 1-2 zijn we veel bezig geweest met randzaken en zijn vergeten te voetballen. De scheidsrechter hadden we misschien niet mee, maar we hebben onszelf uit de wedstrijd gekletst. Ik hoop dat de spelers gezien hebben dat dit niets oplevert en dat je er zeker niet beter door gaat spelen.” Bakker had ook een compliment over voor tegenstander Ruurlo. “Een goede jonge ploeg met een aantal uitstekende spelers. Ze stonden voor vandaag op plek 8. Dat zegt wel iets over hoe dicht het niveau bij elkaar in de buurt ligt.”