SV Delden is op zondag tegen een forse nederlaag aangelopen tegen koploper MVV' 29. Het duel op sportpark de Mors eindigde in een 2-5 zege voor de ploeg uit Harbrinkhoek. Halverwege keek Delden al tegen een 0-5 achterstand aan. Colin Verberne en Sven Lutke Willink maakten de achterstand na de pauze iets dragelijker, maar een punt zat er nooit meer in.

Delden begon eigenlijk prima aan de wedstrijd. De thuisploeg had in de openingsfase ook het meeste balbezit. Toch kwamen de blauw-gelen op achterstand. Een cornerbal viel verkeerd en kon van dichtbij worden binnen gewerkt: 0-1. Delden raakte niet in paniek en probeerde te blijven voetballen. MVV deelde echter na 20 minuten opnieuw een dreun uit door een vrij trap binnen te schieten. Hierna ging het snel. Delden probeerde de aansluiting te vinden maar liep daarbij in het mes. Waar het zelf de lat raakte wisten de sterke aanvallers van de ploeg uit Harbrinkhoek voor de pauze nog drie keer het net te vinden. Een 0-5 achterstand bij rust was het gevolg.

Na de pauze probeerde Delden compact te spelen om de score niet nog verder op te laten lopen. Hierdoor kreeg de thuisploeg weer wat controle. De bezoekers konden het zich veroorloven de nodige wisselingen door te voeren. Via Colin Verberne en Sven Lutke Willink wist de ploeg van Rob Bakker de score iets dragelijker te maken en ook de 3-5 had nog kunnen vallen. Voor een punt was het echter niet genoeg.