SV Delden heeft op zondagmiddag de nare nasmaak van de grote nederlaag van vorige week tegen DSVD weggespoeld. De ploeg van trainer Rob Bakker won op het eigen sportpark de Mors met 2-1 van WVV’34 uit Hengevelde. Door de zege stijgen de blauw-gelen naar de zesde plek op de ranglijst.

 

De ploegen waren in de beginfase goed aan elkaar gewaagd. WVV had wel het meeste balbezit, maar dat vond Delden prima. De nadruk werd na de mindere resultaten van de afgelopen periode namelijk op de verdedigde taken gelegd. De thuisploeg leek alles onder controle te hebben, toen Wouter Horstink van de tegenstander onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De strafschop werd echter prima gekeerd door Twan Eijsink. Maar uit de corner die daardoor ontstond, viel alsnog de 0-1 uit een klutssituatie.

 

Trainer Bakker hoopte op een volwassen reactie van zijn team en werd niet teleurgesteld. Van hangende kopjes was geen sprake en Delden ging vol de strijd aan op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor de pauze kwam de beloning. Christian Vreriks werd neergehaald in de 16-meter en ook Delden kreeg een strafschop. Deze werd benut door Sven Lutke Willink. Ruststand: 1-1.

 

Ook na de pauze was het duel in evenwicht. Aanvankelijk zonder grote kansen, maar uiteindelijk kreeg zowel Delden als WVV de kans om te scoren in een een-op-een situatie met de doelman. Beide kansen werden echter gemist. Het duel leek hierna richting 1-1 te gaan, maar tien minuten voor het einde legde Delden een fraaie aanval op de mat die werd afgerond door Christan Vreriks. WVV kreeg hierna nog wel een aantal mogelijkheden op de 2-2 maar de ballen gingen naast of werden gered door Twan Eijsink.

 

Trainer Rob Bakker was na afloop blij met de inzet van zijn team. “We hebben de hele wedstrijd geknokt en de verdediging stond, op een paar kleine momenten na, als een huis. Ook na de 0-1 gingen de kopjes niet hangen. Dit is precies de reactie die ik wilde zien na de ruime nederlaag van vorige week. Dat geeft ook weer vertrouwen voor de komende periode.”