SV Delden heeft de weg naar boven weer gevonden. Na een matige periode werd vorige week knap gewonnen van WVV’34. Op zondag werd tevens hekkensluiter Heeten verslagen in een duel met twee gezichten: 2-5. Hierdoor stijgt de ploeg van trainer Rob Bakker naar een gedeelde vierde plek op de ranglijst.

SV Delden kwam het beste uit de startblokken en was in de openingsfase de bovenliggende partij. Na twee minuten spelen kreeg de ploeg van Rob Bakker ook al een grote kans. Scott Wold zag zijn inzet alleen via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren. Na tien minuten spelen werd het spel van Delden wat rommeliger en dat speelde de thuisploeg in de kaart. Heeten legde namelijk de nodige strijd aan de dag en daar hadden de bezoekers het lastig mee. Overal kwamen ze een stapje te laat en er werden daardoor veel ruimtes weggegeven.

Het leidde na een klein half uur spelen tot de 1-0. Dat zorgde bij Delden nog niet direct voor paniek, maar toen na 38 minuten spelen ook de 2-0 achter Twan Eijsink lag, werd er toch even naar elkaar gekeken. In de pauze donderde het dan ook behoorlijk in de kleedkamer. Er vielen harde woorden en met als doel de boel voor de tweede helft op scherp te zetten.

Het leverde de juiste reactie op. En hoe. In een tijdsbestek van 9 minuten draaide Delden de 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong. Sven Wold trok vlak na de rust de stand met twee treffers gelijk. Sven Lutke Willink benutte vervolgens een makkelijk gegeven strafschop en Nick Stokkentreef bracht de score op 2-4. Delden ging hierna wel door met het creëren van kansen, maar de productie stokte. Een kwartier voor tijd maakte Sven Wold nog wel zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 2-5.

Trainer Rob Bakker was na afloop zeer tevreden over de tweede helft maar zeer ontevreden over het eerste bedrijf. “We hebben onszelf na afloop ook gevraagd waarom we het zover laten komen. Op deze manier maak je het jezelf alleen maar heel erg lastig. Nu kun je dat nog repareren, maar dat zal niet altijd zo zijn.”