SV Delden 1 heeft op zondagmiddag goede zaken gedaan in de Vierde Klasse B. De ploeg van Rob Bakker won voor de tweede keer dit seizoen van directe concurrent VIOS en neemt zo de tweede plek op de ranglijst over van de ploeg uit Beltrum: 1-5. Delden heeft nu twee punten meer dan de tegenstander van zondag en staat na 17 duels op 39 punten. Alleen Markelo staat daar nog boven met 47 uit 17.

Delden en VIOS strijden al weken om plek twee op de ranglijst en kijken ook nog heel voorzichtig naar koploper Markelo. De ploegen waren in de eerste helft dan ook redelijk aan elkaar gewaagd, hoewel Delden bij vlagen wel iets beter was. In de 23e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na een prima aanval die werd afgerond door Sven Wold. De 0-1 stand bleek ook de ruststand.

Na de pauze moest VIOS op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde ruimte op voor Delden. De ploeg van Rob Bakker maakte hier optimaal gebruik van. Met overtuigend spel en een aantal geweldige aanvallen, werd VIOS uit elkaar gespeeld. Het was Doeke Brandt die in de 68e minuut de 0-2 op het scorebord bracht. Hij soleerde door de defensie van de thuisploeg en schoot de bal uit een bijna onmogelijke hoek binnen: 0-2.

Jesse Beukert gooide de wedstrijd in de 79e minuut definitief in het slot door de 0-3 binnen te werken na weer een mooie aanval. Een minuut later deed VIOS toch nog iets terug, maar in de 84e minuut bracht Delden de marge alweer op drie. Dit keer was het Sven Lukte Willink die scoorde na een lange periode van blessureleed. Scott Wold maakte het feestje in de blessuretijd compleet door de 1-5 binnen te koppen.

Met deze overwinning pakt SV Delden behalve de 2e plaats ook de periodetitel en is daarmee verzekerd van nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.