SV Delden heeft op zondag het derde duel op rij gewonnen. Op het eigen Sportpark de Mors werd Twenthe Goor met 3-1 verslagen. Door de zege klimt Delden naar de tweede plek op de ranglijst en loopt tevens twee punten in op koploper Markelo.

Delden kende een bliksemstart van het duel. Al in de eerste minuut kopte Colin Neuber de blauw-gelen op voorsprong uit een corner. De ploegen hielden elkaar hierna goed in evenwicht. Twenthe kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker maar ook de ploeg van Rob Bakker liet zich niet onbetuigd. In de 34e minuut werd het zelfs 2-0. Sven Wold werd in het 16-meter gebied onderuit gehaald en broer Scott Wold schoot de bal binnen. Vlak voor de pauze deed Twenthe wat terug waardoor de ploegen gingen rusten met een 2-1 stand.

In de tweede helft probeerden de bezoekers de geleden schade helemaal ongedaan te maken, maar het veldoverwicht leidde niet tot grote kansen. Sterker nog: het was Delden dat gevaarlijker was. In de 65e minuut viel ook de 3-1. Een mooie aanval over rechts werd goed afgerond door Colin Verberne. De ploeg uit Goor was hierna niet meer bij machte om nog wat aan de stand te veranderen. Eindstand: 3-1.