SV Delden heeft op donderdagavond zonder veel problemen afgerekend met VV Twenthe uit Goor. De Deldenaren wonnen op Sportpark `t Piepwillem met 1-4. Door de zege blijft de ploeg van trainer Rob Bakker meedoen om het kampioenschap. Omdat ook Markelo won blijft het gat met de koploper echter 4 punten. Komende zondag kan dat echter teruggebracht worden tot 1 punt. Delden ontvangt Markelo dan op de Mors.

Delden kende een droomstart in Goor en kwam al na één minuut spelen op voorsprong. De in het elftal teruggekeerde Scott Wold schoot een vrije bal fraai achter de doelman van de thuisploeg. Lang konden de blauw-gelen echter niet genieten van de voorsprong want Twente sloeg in de tiende minuut namelijk al terug na een foutje in de verdediging van Delden: 1-1. Na een kwartier was het weer de beurt aan de bezoekers. Het was opnieuw Scott Wold die na een mooie combinatie door het centrum het doel vond: 1-2.

In de 25e minuut gooide Delden de wedstrijd in het slot. Dit keer was het Colin Verberne die scoorde op aangeven van Sven Wold. Nog voor de pauze brachten de bezoekers de marge op drie. Tom Oonk stoomde door op rechts en leverde een prima voorzet af op Colin Verberne die wederom het net vond: 4-1.

Na de pauze werd er veel gewisseld en was er van een echt duel eigenlijk geen sprake meer. Delden hield, mede door een uitmuntende Brad Heuten op het middenveld, de controle en Twenthe straalde geen moment uit nog in een wederopstanding te geloven. Eindstand: 1-4.